Київ витратить на реконструкцію зоопарку ще майже 803 млн грн

Київ витратить на реконструкцію зоопарку ще майже 803 млн грн
Візитівки київського зоопарку -  фігури Зубра та Левів - встановили на території нової вхідної групи в киїський зоопарк

Реконструкцію зоопарку продовжить оточення Вячеслава Непопа

Комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ» Київради 30 квітня за результатами тендера уклало угоду з ПрАТ «Фундамент» про третю чергу реконструкції об’єктів Київського зоологічного парку за 802,84 млн грн. Про це повідомляється у системі PrpZorro.

До кінця 2023 року, тобто за чотири роки, мають збудувати адмінбудівлю, паркінг, каси, павільйони «Тераріум» і «Мадагаскар» за штучними водоймами з водоспадами, павільйон сумісної експозиції Нової Гвінеї, Мадагаскару та Комодо, інженерні мережі, індивідуальні теплові пункти і котельні. Також передбачені вертикальне планування, освітлення, підпірні стіни, сходи, малі архітектурні форми, навігація, благоустрій та озеленення.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни гарячекатаної арматурної сталі, цегли, щебеню, розчину, бетону, асфальту відповідають ринку та іншим торгам.

Ціна угоди всього на 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 802,89 млн грн.

Як пишуть «Наші гроші», замовник встановив у тендерній документації дискримінаційну вимогу, якою міг регулювати участь небажаних конкурентів у тендері. Йшлося про право вимагати в переможця забезпечення виконання угоди у формі застави в розмірі до 5% ціни угоди.

«Фундамент» належать Дмитру Алєксєєву, Віталію Пузійчуку і кіпрській фірмі «Амбер Рутенія». Переможець пов’язаний з екс-директором «Житлоінвестбуду» (до 2018 року), заступником голови Київської міської держадміністрації Вячеславом Непопом.

Єдиним допущеним конкурентом було столичне ТОВ «БП-4 КМБ-1» Івана Примаченка і Костянтина Лядецького, які колись працювали в тоді ще СМУ-4 тресту «Київміськбуд-1».

Фірмою з подібною назвою – ТОВ «БП-3 КМБ-1» – володіють Юрій Ігнатченко та ТОВ «Регіональні ресурси» Олени Довбенко. Останнє раніше належало Максиму Микитасю.

Як відомо, у столичному зоопарку тривають масштабні роботи з реконструкції. Нова вхідна група буде на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Там уже протестували сучасну підсвітку велетенської фігури жирафа.

Наприкінці квітня у Київському зоопарку бульдозери знесли старий вхід (фото)

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко показав, хто та як у столичному зоопарку опікується хижими тваринами.

Нагадаємо, в 2019 році Київському зоопарку виповнилося 110 років. Він значно молодше Харківського (відкритий в 1895 р) і трохи – Миколаївського (відкритий в 1901 р). За 100 років з хвостиком Київський зоопарк очолювали аж 29 директорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: