Київські лікарні готові до епідемії коронавірусу лише на папері – радник Кличка

Київські лікарні готові до епідемії коронавірусу лише на папері – радник Кличка
У столичних лікарнях немає достатньої кількості апаратів ШВЛ

У лікарні №17 є лише два апарати штучної вентиляції легенів для палат інтенсивної терапії пацієнтів з COVID-19

Радник мера Києва Максим Бахматов заявляє, що столичні лікарні готові до епідемії коронавірусу лише на папері.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook після того, як Київський волонтерський штаб провів експертний незалежний аудит міської клінічної лікарні №17 на стан готовності до прийому пацієнтів з COVID-19.

«Перед тим, як робити гучні заяви про кількість апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легенів. – Ред.) має той чи інший медзаклад, треба розуміти, чи він працює. Чи він просто там є. Окремо слід переконатись чи він буде працювати під час, наприклад, випадкового вимкнення світла. Чи взагалі впевнитись, що в палаті, де він мусить стояти, працюють розетки», - зазначив Бахматов.

Він повідомив, що лікарня №17 перепрофілює старі відділення під прийом пацієнтів з Covid-19.

Наразі у лікарні є 24 апарати ШВЛ, з них неробочих 8. «Робочих 16, з них 10 не відповідають вимогам та не мають режимів для лікування пацієнтів з гострим респіраторним дистрес-синдромом, яким може ускладнюватись COVID-19. Залишається 6, 4 з них працюють на ургент і не можуть бути залучені для лікування COVID-19… І ось ми вже бачимо, як 24 апарати ШВЛ перетворились на 2. Ще раз, 2 апарати ШВЛ для палат інтенсивної терапії пацієнтів з COVID-19», - розповів Бахматов.

За його словами, ця лікарня - не виняток.

Нагадаємо, наразі у Києві визначено сім опорних лікарень для прийому хворих на коронавірус (3 – для дорослих, 2 – для дітей, 2 – для вагітних): Олександрівська, Київська міська лікарня № 4, міська клінічна лікарня №9, Київська міська дитяча лікарня № 1, міська дитяча клінічна інфекційна лікарня, міські пологові будинки №3 та №5.

Як повідомляв мер Києва Віталій Кличко, ці заклади забезпечені експрес-тестами, витратними матеріалами, засобами захисту.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров'я України, станом на 10:00 2 квітня, у Києві лабораторно підтверджено 160 випадків COVID-19. Таким чином, кількість хворих на коронавірус у Києві за добу зросла майже на 30 осіб.

За даними Кличка, уже 161 особа має підтверджений діагноз захворювання на COVID-19. Померла одна людина - 70-річний чоловік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: