У Києві від коронавірусу помер чоловік

У Києві від коронавірусу помер чоловік

Віталій Кличко повідомив про 161 хворого на коронавірус

У Києві уже 161 особа має підтверджений діагноз захворювання на COVID-19. Померла одна людина - 70-річний чоловік. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції.

«За минулу добу в Києві зареєстровано ще 29 нових випадків захворювання на коронавірус. Кількість киян з підтвердженим діагнозом сьогодні - 161 людина. З них один випадок летальний», - сказав Кличко. 

За словами мера, із лабораторно підтверджених випадків, що були отримані від Державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» захворіли: 19 чоловіків віком від 22 до 70 років. 70-річний чоловік помер. Також захворіли 10 жінок - від 36 до 62 років.

Госпіталізовано 18 пацієнтів. З них: чотирьох - в клінічну лікарню № 5, дев'ятеро людей – в лікарню № 7. Ще трьох пацієнтів – в Олександрівську лікарню та двох – до лікарні № 3. Одинадцятеро киян, що захворіли, лікуються вдома, на самоізоляції, під контролем лікарів.

«А дванадцять пацієнтів, більша частина яких лікувалася в Олександрівській лікарні, одужали. Їх виписали додому», - додав Кличко. 

На сьогодні - експрес-тестами в столиці протестовано майже 2 200 киян. Лабораторно оброблено 1 202 зразки. Ще на дослідженні в «Київському міському лабораторному центрі МОЗ України» - 404 зразки. У місті розпочали тестувати всіх пацієнтів із діагнозом «запалення легенів».

«За всіма цифрами, що я озвучив – здоров'я і життя людей. Вірус розганяється! І все більше сил і засобів потрібно на боротьбу з ним. Зусилля і допомога киян, про які ми звертаємося вже кілька тижнів, - це ваша свідомість і розуміння небезпеки. Це дотримання всіх обмежень!» - підкреслив мер Києва. 

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров'я України, станом на 10:00 2 квітня, у Києві лабораторно підтверджено 160 випадків COVID-19. Таким чином, кількість хворих на коронавірус у Києві за добу зросла майже на 30 осіб.

Як повідомляв «Главком», наразі в Олександрівській лікарні чотири пацієнти з COVID-19 перебувають у реанімації у важкому стані.

Медики Олександрівської лікарні в Києві прогнозують підвищення захворюваності на коронавірус в рази через 2-3 тижні.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: