На Хрещатику тимчасово висадили 250 дерев і кущів ялівцю (фото)

На Хрещатику тимчасово висадили 250 дерев і кущів ялівцю (фото)
Зеленбудівці висаджують кущі ялівцю козацького Gold Coast і дерева ялівцю скельного Skyrocket
Фото: Київзеленбуд

Ялівець ростиме на Хрещатику до реконструкції вулиці

В рамках благоустрою центральної вулиці Києва на Хрещатику висаджують ялівець. Загалом у 50 лунок від вул. Прорізної до вул. Богдана Хмельницького буде висаджено 200 кущів ялівцю козацького Gold Coast та 50 дерев ялівцю скельного Skyrocket. Про це повідомляє комунальне обєднання «Київзеленбуд».

«Висаджені рослини значно покращують естетичний вигляд вулиці, проте є тимчасовим заходом перед початком її реконструкції. Кущі та дерева ялівцю висаджені контейнерним методом посадки, тож їх можна буде легко пересадити у парки та сквери Києва», - зазначили зеленбудівці.

Нагадаємо, в наступному році розпочинається реконструкція вул. Хрещатик, в рамках якої на центральній вулиці столиці у лунках на бульварній частині будуть висаджені нові крупномірні дерева. Для збереження та догляду за ними передбачено влаштувати автоматичний полив.

Нагадаємо, що на Хрещатику повністю всохли каштани вздовж проїжджої частини. 

У Київзеленбуді повідомляли, що на столичних алеях каштани замінять більш стійкі рослини – платани, катальпи, акації, клени та сакури.

Раніше повідомлялося, що у Києві вирішують, якими деревами замінять каштани на Хрещатику.

У листопаді 2019 року повідомлялося, що на Хрещатику замість каштанів висадили ялівець. 

Київським каштанам стає все важче виживати. Загазованість повітря та засоленість ґрунтів ослаблює дерева і вони стають легкою «мішенню» для мінучої молі. Уражені шкідником дерева швидко втрачають сили і вже влітку каштани жовтіють, поступово вмираючи.

Фахівці шукають та розробляють різні методи для боротьби із мінуючою міллю. Одним з інноваційних рішень є ін'єкції препаратом Revive – інсектицидом. Нещодавно представники компанії-розробника провели показову обробку дорослих каштанів: 8 дерев на вул. Антоновича у Голосіївському районі та 8 дерев на так званому Каштановому бульварі на просп. Перемоги у Шевченківському районі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: