На місці отруєних сосен біля метро «Лісова» висадили дерева (фото)

На місці отруєних сосен біля метро «Лісова» висадили дерева (фото)
Висадка дерев на місці знищених
Фото: Київзеленбуд

На ділянці висаджено 38 дерев і 7 тисяч сіянців

Сьогодні, 31 березня, між Броварським проспектом та вул. Кіото висадили 38 крупномірних дерев: 10 дерев сумаху, 11 лип та 17 кленів сріблястих.

Про це повідомляє пресслужба «Київзеленбуду».

Раніше працівники КП «Дарницьке лісопаркове господарство» висадили на цій ділянці 6 тисяч сіянців сосни звичайної та 1 тис. дубу звичайного.

«Ця ділянка вже має сумну історію, адже влітку 2018 року невідомі отруїли тут близько 300 сосен. Під час детального огляду були виявлені механічні отвори на стовбурах пошкоджених дерев, ймовірно від свердла дрилю, які були замасковані речовиною, схожою на пластилін. Було відкрито кримінальне провадження», - йдеться в повідомленні.

Щоб знову заліснити цю територію, КП «Дарницьке ЛПГ» отримало дозвіл поліції на проведення відповідних робіт.

Нагадаємо, у кварталі, що між Броварським проспектом, вул. Кіото, торговим комплексом «Леруа Мерлен» та метро «Лісова» невідомі знищили сотні сосен. У деревах були просвердлені отвори, в які залито отруйні хімікати, що вбило сосни.

Сума збитків склала 313 тис. грн. У зв'язку з цим на місце поліція відкрила провадження.

Пізніше на світанку невідомими особами проводилась самовільна рубка дерев на території Дніпровського лісництва на ділянці між Броварським проспектом та вул. Кіото в Деснянському районі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: