Невідомі знищили сотні сосен поблизу метро «Лісова» у Києві

Невідомі знищили сотні сосен поблизу метро «Лісова» у Києві
У деревах були просвердлені отвори, в які залито отруйні хімікати, що вбило дерева

Лісовий масив спершу став рудого кольору ще в червні, а зараз усі дерева загинули одночасно

У кварталі, що знаходиться між Броварським проспектом, вул. Кіото, торговим комплексом «Леруа Мерлен» та метро «Лісова» невідомими знищено сотні сосен. Про це повідомляється на сторінці Центру моніторингу влади у Facebook.

За даними Центру, у деревах були просвердлені отвори, в які залито отруйні хімікати, що вбило дерева.

«Лісовий масив спершу став рудого кольору ще в червні, а зараз усі дерева загинули одночасно. Як їх вбивали? Свердлили дрилем або шуруповертом по декілька глибоких отворів у стовбурі дерева. Далі заливали туди арборициди - отруйні хімікати, споріднені до гербіцидів, для спрямованого знищення деревно-чагарникової рослинності, небажаної в певних фітоценозах. Далі закорковували отвори замазкою, щоб рідина не випаровувалась. І так було зроблено з кожним із сотень і сотень дерев на цій ділянці», - йдеться в повідомленні. 

У Центрі моніторингу влади не виключають, що ділянка комусь приглянулась і тут планували збудувати якийсь черговий торговий центр, а ліс спеціально довели до такого стану, щоб потім його було легше відібрати у лісопаркового господарства.

Зі слів робітників Дарницького лісопаркового господарства, заява в поліцію написана.

Як повідомлялося раніше, на території державного лісу в Хотянівці під Києвом біля одного з маєтків, які пов’язують з екс-міністром екології часів президентства Віктора Януковича Миколою Злочевським, вирубують дерева.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: