Невідомі вкрали скульптурку слоника біля Арки Дружби народів (фото)

Невідомі вкрали скульптурку слоника біля Арки Дружби народів (фото)
Вандали виламали скульптурку слоника
Фото: Юлія Бевзенко, Facebook

Прийнято рішення відновити скульптуру «Київський слоник»

Бронзову скульптуру «Київський слоник», що була встановлена у кінці вересня біля Арки Дружби народів, вкрали невідомі. Про це повідомила автор проекту «Шукай» Юлія Бевзенко у Facebook.

«… завдяки підписниці я дізналася, що скульптуру «Київський слоник» вкрали», - написала вона.

За її словами, прийнято рішення відновити скульптуру.

Нагадаємо, бронзового слоника було встановлено 21 вересня.

«У 1930-ті роки в Хрещатому парку (Купецький сад, Піонерський парк) з'явились численні водяні басейни і фонтани (автор фонтанів – Михайло Фролов), серед них була окраса парків на схилах міста – фонтан «Слон», який розміщувався в тому місці, де стояла літня будівля Купецького клубу. З хобота «Слона» бив шестиметровий струмінь води, доповнювали ефект зустрічні потоки вздовж бортика. Фонтан відразу полюбився і дітям, і батькам. Конструкція виявилася досить стійкою, фонтан один з небагатьох пережив військові бомбардування і після війни став символом міста, яке вистояло, символом відродження. Його любили зображувати на післявоєнних листівках, знімати у фільмах… Фонтан «Слон» простояв у парку до 1970-х років», - розповіла Бевзенко.

За її словами, скульптурку слоника присвячено київському відродженню.

Проект «Шукай!» – це київські символи у вигляді бронзових міні-скульптур. Щомісяця десь в Києві з‘являється нова скульптура. Місія проекту – гуляйте та дізнавайтеся історію міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: