Новий тест на свідомість для киян під час карантину: пляжі відкрилися для купання (фото, відео)

Новий тест на свідомість для киян під час карантину: пляжі відкрилися для купання (фото, відео)
Оновлений пляж «Троєщина»
Фото: КМДА

Паспорти готовності отримали 12 київських пляжів

Київські пляжі вже відкрили для купання після висновків Держпродспоживслужби. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме - можна ознайомитися на сайті комунального підприємства «Плесо». Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води в фонтанчиках на пляжах», - сказав мер.

Він нагадав, що за останніх кілька років місто оновило 6 міських пляжів. Щоб відпочинок у Києві був на належному рівні. 

Київські пляжі стають і більш доступними для людей з інвалідністю. Вже на восьми з них розміщені спеціальні крісла-амфібії. А персонал знає, як допомагати громадянам з інвалідністю. 

На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости.  

«Пам’ятаєте, минулого року говорили, що місто завозить пісок з Багам? І багато людей повірили. Це добре, що пісок з Дніпра так виглядає! На пляжах столиці його просіюють за допомогою спеціальних машин, які закупило місто», - зазначив Кличко. 

Він зазначив, що цього року зросла кількість київських пляжів, що отримали міжнародну відзнаку «Блакитний прапор». Це значить, що вони відповідають більш як 30-ти критеріям якості і безпеки. Учора такий «Блакитний прапор» підняли на пляжі «Троєщина». 

Кличко також показав відео про те, як виглядає оновлений пляж  «Троєщина». Крім пляжу «Троєщина» відзнаку «Блакитний прапор» отримали ще 7 міських пляжів. 

Мер наголосив, що відкриття пляжів – це черговий тест на свідомість для киян. «Коронавірус нікуди не подівся. І на пляжах теж треба дотримуватись елементарних правил безпеки - соціальна дистанція, санітайзери», - сказав Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: