Спалах коронавірусу серед київських освітян: захворіли вчителі семи шкіл

Спалах коронавірусу серед київських освітян: захворіли вчителі семи шкіл

За останній тиждень виявлені нові випадки захворювання на коронавірус серед столичних вчителів

У Києві виявили нові випадки захворювання на коронавірус серед освітян. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Зазначу, що з’являються нові випадки захворювання на коронавірус і серед освітян. Зокрема, за останній тиждень по одному випадку виявили в школах №270, №212, №282 та в ліцеї №51. А також у школі №235, та новий випадок у школі №197. Там скрізь захворіли вчителі. У школі №308 на коронавірус захворів завуч. Там усіх працівників, - оскільки багато було контактних, - відправили на самоізоляцію», - розповів мер. 

Він також зазначив, що скасування обов’язкового зовнішнього незалежного оцінювання є виваженим рішенням в нинішній епідеміологічній ситуації.

«Я вдячний, що держава прислухалася до нашої позиції. І учням, які не збираються цього року вступати в українські вищі навчальні заклади, дозволили не складати ЗНО. Ті ж, хто вступатимуть до вишів, матимуть змогу пройти зовнішнє незалежне оцінювання. Це – виважене рішення в нинішній ситуації. Бо безпека і здоров’я наших дітей – головне», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, 5 червня мер повідомив, що захворювання на коронавірус виявлено в директорки столичної школи №197. 

Наразі вона перебуває у лікарні.

Встановлено, що директорка контактувала з майже сотнею працівників своєї школи, кількома працівниками управління освіти району та з керівниками п’яти шкіл. Також серед контактних осіб виявили 52 учні 11-х класів, які працювали в консультативних групах з підготовки до ЗНО, та 15 батьків майбутніх першокласників. 

Держпродспоживслужба Києва звернулася до правоохоронних органів із проханням порушити кримінальну справу проти директора однієї зі столичних шкіл- за порушення правил самоізоляції після підтвердження захворювання на коронавірус.

Як повідомлялося, станом на ранок 19 червня, у Києві підтверджено 4176 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 92 особи.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: