Наступного року Київ перейде на нову технологію знезараження води

Наступного року Київ перейде на нову технологію знезараження води
Якість води для Києва контролюється на всіх етапах її підготовки та транспортування

Київводоканал облаштовує комплекс з виробництва і застосування діоксиду хлору

«Київводоканал» щодня виробляє понад 800 мільйонів літрів чистої питної води для майже 5 млн людей в Києві та прилеглих до столиці територій. Про це повідомив голова правління - генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький, підводячи підсумки роботи компанії у 2018 році.

За його словами, «Київводоканал» у 2018 році досяг декількох важливих результатів в напрямку розвитку якості водопостачання.

«Одним з найважливіших кроків стало рішення перейти на альтернативні способи знезараження, води, відмовитися від використання хлору на Дніпровській водопровідній станції. Ми довго вивчали нові технології знезараження і прийшли до висновку, що використання саме діоксиду хлору є найприйнятнішим з точки зору економіки та екології. Сьогодні діоксидом хлору, наприклад, обробляють питну воду на станціях Західної Європи ( Відень, Нюрнберг, Палермо), в містах Північної Америки, Канади, Японії, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів. Після успішних лабораторних і промислових досліджень ми зараз будуємо і облаштовуємо комплекс з виробництва і застосування діоксиду хлору», - сказав Новицький.

Планується, що Дніпровська станція, яка забезпечує питною водою третину Києва, перейде на нову технологію в травні 2019 року.

Новицький також зазначив, що висококваліфіковані співробітники лабораторій «Київводоканалу» та Держспоживслужби вживають всіх необхідних заходів для того, щоб підтримувати чистоту води. Якість контролюється на всіх етапах її підготовки та транспортування: на очисних спорудах, перед подачею у розподільчу мережу, на насосних станціях і безпосередньо в розподільчій мережі трубопроводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: