Під судом у Києві бійці АТО вимагають не позбавляти їх житла

Під судом у Києві бійці АТО вимагають не позбавляти їх житла

Мітингувальники вимагають продовжити будівництво житлового комплексу «Покрова» на вулиці Січових Стрільців, 59

Під Київським апеляційним адміністративним судом проходить акція військовослужбовців, які вимагають продовжити будівництво житлового комплексу «Покрова» на вулиці Січових Стрільців, 59. Біля стін будівлі зібралися військові, які представляють підрозділів АТО, і люди, які вклали свої гроші в будівництво будинку. В руках у мітингувальників плакати з гаслами «Суддя! Віднови законне будівництво», «Депутат! Не тисни на суд» і «Активістам-здирникам грошей не дамо». Про це повідомляє видання «Апостроф».

За словами учасників акції, на її проведення їх спонукав розгляд в суді питань про відновлення документів, необхідних для продовження будівництва. Вони розповідають, що житловий комплекс «Покрова» почав будуватися в 2016 році на землях підрозділу Міноборони, але вже через рік роботи зупинилися. Причиною стало скасування одного з ключових документів - містобудівних умов і обмежень - як кажуть військові, з надуманих причин. Суд помилково вважав, що документ, який діє до закінчення будівництва, насправді повинен бути дійсним не менше двох років. В результаті документ був анульований, а слідом анулювали і виданий державою дозвіл на будівництво.

Звинувачують в такому розвитку подій активного борця з київськими будівництвами Марка Зельдіча, якого вони називають не інакше як здирником, що діє під прикриттям депутатів Верховної Ради. У минулому році телеканал ZiK оприлюднив запис телефонної розмови Зельдіча, в якому той вимагав у невідомого мільйон гривень за вирішення проблеми.

Учасники акції зазначають, що за домовленістю із забудовником десять відсотків квартир в новому будинку призначені для військовослужбовців, в тому числі тих, які брали участь в бойових діях на сході країни. Крім того, страждають і звичайні люди, які купили квартири у споруджуваному будинку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: