Разумков запевняє, що не збирається міняти крісло спікера на посаду мера Києва

Разумков запевняє, що не збирається міняти крісло спікера на посаду мера Києва
Дмитро Разумкова очолює парламент з 29 серпня 2019 року
Фото: Главком

Голова Верховної Ради не хоче змінювати місце роботи

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляє, що не збирається балотуватися на посаду мера Києва. Про це він сказав на брифінгу журналістам, коментуючи відповідну інформацію.

«Дякую, не збираюся, краще буду займатися тим, чим я займаюсь. Я сподіваюся, що я відповідаю тим критеріям, які повинні бути у голови ВР, і я сподіваюся, що я достатньо ефективно буду виконувати свою роботу», - наголосив Разумков.

При цьому він підкреслив, що найближчим часом змінювати місце роботи не збирається, пише УНІАН. 

Нагадаємо, народні депутати 3 жовтня 2019 року підтримали у першому читанні за основу проєкт Закону про місто Київ - столицю України авторства групи народних депутатів із фракції «Слуга народу» на чолі з Олександром Ткаченком.

Законопроєктом визначаються повноваження Київського міського голови і голови КМДА, скорочується кількість депутатів Київради і встановлюється, що до системи місцевого самоврядування в Києві входять, зокрема, Київський магістрат та райради.

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що цей законопроєкт про столицю недолугий і спрямований проти киян. 

Як повідомлялося, на моніторинговому комітеті Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи розглядалася скарга київського міського голови Віталія Кличко щодо необґрунтованого призначення дострокових місцевих виборів і позбавлення мера Києва можливості впливати на виконавчу владу в міст.

Експерти Ради Європи запропонували допомогу в доопрацюванні нового закону про столицю.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: