Шахраї виманювали гроші у родичів безвісти зниклих військових

Шахраї виманювали гроші у родичів безвісти зниклих військових
Шахраї виманювали гроші у родичів безвісти зниклих військових
фото: Нацполіція

У Києві затримали одного з підозрюваних

У Києві поліцейські викрили шахраїв, які виманювали кошти у родичів військовослужбовців. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Одним зі зловмисників є засуджений за майнові злочини чоловік, який наразі відбуває покарання у виправній колонії Одеси.

Як встановили правоохоронці, правопорушники, використовуючи інформацію з відкритих джерел про пошук зниклих безвісти людей у зоні проведення активних бойових дій, вимагали кошти в їхніх рідних, обіцяючи допомогти звільнити людину з полону.

Свої «послуги» оцінювали у 10 000 гривень.

Фігуранти розповідали людям про тяжкі поранення і критичний стан їхніх зниклих родичів. Ті погоджувались на умови зловмисників і перераховували гроші на банківську картку.

«26 липня оперативники управління стратегічних розслідувань у м. Києві та слідчі Соломʼянського управління поліції провели обшук за місцем перебування одного із фігурантів. У нього вилучили мобільний телефон із сім-картою, з якого надходили дзвінки потерпілим, і «чорнові« записи. Місце знаходження його спільника поліцейські наразі встановлюють», – йдеться у повідомленні.

Зловмисникові, що перебуває за гратами, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють, хто ще може бути причетним до злочину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: