Столична влада починає виплачувати сім’ям учасників АТО компенсації за житло

Столична влада починає виплачувати сім’ям учасників АТО компенсації за житло

Грошову коменсацію цього року отримає 40 родин учасників АТО

Цього року 71 столична родина, що належать до двох пільгових категорій, отримає виплату грошової компенсації з державного бюджету за поліпшення житлових умов. Про це повідомила заступниця голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда.

«Найбільша кількість тих, хто отримає компенсацію, – члени сімей учасників АТО та люди з інвалідністю І-ІІ груп із числа учасників АТО. Це 40 осіб, які отримають виплати на загальну суму понад 71 млн гривень. Ще 52 млн гривень отримають 31 родина учасників бойових дій в інших країнах та люди з інвалідністю І-ІІ груп з їх числа. Таким чином, залишається 44 і 40 заявників із відповідних категорій, які ще не отримали компенсацію», – пояснила Хонда.

Також грошові компенсації отримають одна родина учасника Революції Гідності та одна родина вимушено переміщеної особи, яка брала участь у проведенні антитерористичної операції і визнана учасником бойових дій.

Поряд із тим, районними державними адміністраціями в Києві на сьогодні утворені комісії з розгляду заяв щодо виплати матеріальної допомоги за належні для одержання земельні ділянки киянам – уповноваженим членам сімей загиблих киян-учасників антитерористичної операції. Розмір допомоги складає 400 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на момент прийняття відповідного рішення Київською міською радою (2007 грн).

Станом на 25 червня, проведені засідання комісій у Дніпровському, Оболонському та Подільському районах Києва.

Рішення щодо виплати компенсації прийнято лише щодо однієї особи у Дніпровському районі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: