Суд не задовільнив клопотання прокуратури про домашній арешт для Шабуніна

Суд не задовільнив клопотання прокуратури про домашній арешт для Шабуніна
Віталій Шабунін

Наступне засідання призначено на 7 грудня

Сьогодні, 26 жовтня, у Дніпровському суді столиці прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, якого звинувачують у побитті журналіста Всеволода Філімоненка.

На судове засідання у справі проти голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна постраждалий журналіст Всеволод Філімоненко прийшов у картонній масці із зображенням Петра Порошенка.

«Коли Віталій зламав мені щелепу, він виправдовував свій вчинок тим, що я не журналіст, а людина Порошенка», – пояснював свій зовнішній вигляд Філімоненко.

Йдеться про події, що відбулись у червні минулого року. Тоді Шабунін прямував до Дніпровського військкомату, коли до нього з мікрофоном підбіг Філімоненко. Певний час вони йшли разом, а потім голова Центру протидії корупції вдарив блогера. Той приснув в обличчя Шабунінові з балончика.

Філімоненко, який себе називає журналістом видання «Голос народу», розповідав, що антикорупціонера нібито розлютило питання, чому він не в АТО. Шабунін же переконував: на чоловіка замахнувся тому, що той довів до сліз його колегу. Нині звинуваченому інкримінують побиття журналіста. Сам керівник ЦПК визнає: чоловіка вдарив, утім він більш відомий своїми провокативними роликами, а не журналістськими матеріалами.

«Я дійсно його вдарив, я готовий нести відповідальність. Але це точно не середньої тяжкості, бо зникли первинні медичні документи зі справи. До того ж він точно не журналіст», – заявляв керівник ЦПК.

У суді справу розглядають уже понад півроку. За цей час Філімоненко не раз робив засідання схожим на цирк. Так, у березні, наприклад, прийшов у боксерському шоломі, а сьогодні розклав на столі прапори ЄС та США, Шабунінові ж вручив дві квітки. До того ж потерпілий постійно дозволяв собі вигуки з місця, за що судді постійно робили йому зауваження.

Прокурори клопотали про хатній арешт на 60 діб для Шабуніна, мотивуючи це нібито тим, що він не з’являвся на суди без поважних причин. Захист був не згоден.

«Він завжди приходив, завжди виконував усі зобов’язання. В даному випадку переносилось через те, що захисник не міг з’явитися в суд. Захисник заздалегідь повідомляв про причини неявки. Це смішно, я не вірю, що суд таке клопотання може задовольнити», – заявляла юрист ЦПК Олена Щербан.

Як би там не було, та захисту таки вдалось переконати суддів. Відтак, пропозицію прокуратури відхилили. Наступне засідання призначено на 7 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: