У Києві 35 хворих на коронавірус у важкому стані

У Києві 35 хворих на коронавірус у важкому стані
У Києві троє важких хворих на коронавірус підключені до апаратів вентиляції легень

Понад дві сотні хворих на коронавірус перебувають у лікарні

Станом на 6 травня у лікарнях Києва від коронавірусу лікуються 205 людей, 35 із них - у важкому стані. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Сьогодні в лікарнях столиці від коронавірусу лікуються 205 людей. В тому числі п'ятеро дітей. 35 пацієнтів у важкому стані. Три - підключені до апаратів вентиляції легень. Також у стаціонарах перебувають 67 киян з підозрою на коронавірус. Серед них – 8 дітей», - розповів він.

Мер зазначив, що чимало людей продовжують нехтувати правилами і власною безпекою.

«Дехто взагалі не вірить в загрозу і називає коронавірус міфом і світовою змовою. Це ж повна нісенітниця! Сьогодні, коли ви бачите, що відбувається в інших країнах, скільки людей помирає, які колосальні збитки несе світова економіка, як можна бути такими легковажними?! І ви ж ставите в небезпеку не тільки себе, а й людей навколо», - наголосив він.

Кличко зауважив, що завдяки вчасно запровадженим обмеженням, місту вдалося втримати ситуацію під контролем і не допустити інфекційного вибуху.

«Але, якщо зараз усі робитимуть вигляд, що нічого не відбувається і вірусу немає, - ситуація може різко змінитися. Ми не повинні цього допустити! Особливо, коли збираємося послабити обмеження, - сказав мер. - І коли ми говоримо про перший етап послаблень, то йдеться про послаблення і поступовий вихід з карантину. А не про повне зняття всіх обмежень».

Як повідомлялося, станом на ранок 6 травня, у Києві підтверджено 1651 випадок Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 68 осіб. Зокрема, 17 випадків захворювання виявлено у Києво-Печерській лаврі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: