У Києві проходить Архієрейський собор УПЦ КП

У Києві проходить Архієрейський собор УПЦ КП
Архієрейський собор УПЦ КП проходить у резиденції Філарета 

Філарет наголосив, що завданням Об’єднавчого собору є затвердити рішення про церковну єдність православних в Україні

О 12:00 четверга в Київській патріархії розпочався Архієрейський собор Української православної церкви Київського патріархату, під час якого ієрархи планують обговорити низку питань і погодити рішення щодо призначеного на 15 грудня об'єднавчого собору зі створення помісної Української православної церкви.

«Архієрейський собор УПЦ КП відбудеться о 12:00 на Пушкінській, 36», - повідомив співрозмовник «Інтерфакс-Україна».

Як відомо, за адресою вул. Пушкінська, 36 у Києві розташована резиденція глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Рішення про проведення Архієрейського собору Української православної церкви Київського патріархату 13 грудня було ухвалено на засіданні Священного синоду УПЦ КП, що відбувся 6 грудня.

«Беручи до уваги благословення Його Святості Варфоломія... для ухвалення належних рішень про скликання та проведення 15 грудня 2018 року надзвичайного об'єднавчого собору ієрархів Української православної церкви в складі українського єпископату, який у квітні 2018 року звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію УПЦ, керуючись статутом про управління УПЦ Київського патріархату (...) - скликати 13 грудня 2018 року в Києві архієрейський собор Української православної церкви Київського патріархату», - зазначено в журналі засідання Священного синоду.

Як відомо, сьогодні в Андріївській церкві відбулося перше служіння Вселенського патріархату. Літургія відбулася за участю митрополита Гальського Еммануїла.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

Нагадаємо, за словами предстоятеля УПЦ КП, патріарха Філарета, в Об’єднавчому соборі візьмуть участь понад 50 архієреїв.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вважає, що ієрархи УПЦ МП прийдуть на Об'єднавчий собор попри заборону Онуфрія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: