«Великдень для героїв»: у Києві роблять особливі паски і крашанки

«Великдень для героїв»: у Києві роблять особливі паски і крашанки

107 пасок і частину крашанок залишать на Алеї Героїв Небесної сотні, решту відправлять українським захисникам на передову

У Києві стартувала акція «Великдень для героїв». До випікання пасок і малювання крашанок долучилися представники музею Героїв Небесної Сотні, члени родин загиблих та діячі культури.

Представники музею Героїв Небесної Сотні, родичі загиблих майданівців разом із міністром культури гуртом місять тісто для майбутніх пасок. Одразу поруч розписують крашанки. Про це йдеться в сюжеті «5 каналу».

Для Юлії, дружини загиблого Андрія Цепуна – це перша крашанка.

За традицією вона має залишити її собі. Другу ж – занесе на Алею Героїв, у пам'ять про чоловіка: «Пасха – це родинне свято. Мають бути всі рідні разом. Оскільки, на жаль, ми не можемо вже бути разом, то через це хоч ми разом».

Окрім традиційного рецепта, пасхальні наїдки треба робити «з гарним посиланням та з теплом, та з людьми, які випромінюють тепло», каже дружина Героя Небесної Сотні Віктора Шевця Тамара Швець.

Місити паску слід аж 45 хвилин, тому до цього дійства долучитися встигли всі присутні. Після того, як тісто замісили, накрили його полотном та залишили в тихому й теплому місці, щоб підросло.

Більшість розповідає: паски самі не печуть. Але в добрій справі допомогти раді. «Бабуся має свій, дуже гарний рецепт паски. Вона сама, звісно, вже не пече, пече мама. Але ми з сестричкою намагаємося допомагати», – розповідає співачка Наталка Карпа.

Акцію «Великдень для Героїв» проводять другий рік поспіль. Працюватимуть протягом двох днів. Після цього 107 пасок та частину крашанок залишать на Алеї Героїв Небесної сотні. Решту відправлять захисникам на передову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: