Комітет захисту журналістів у США обурився через вилучення записів розмов журналіста NYT

 Комітет захисту журналістів у США обурився через вилучення записів розмов журналіста NYT

Прокурори отримали записи розмов та листування від телекомунікаційних компаній Google та Veriz

Міжнародний комітет захисту журналістів висловив обурення з приводу вилучення Мін’юстом США телефонних розмов та листування журналіста The New York Times Алі Воткінса. Це перший випадок, коли за президентства Трампа федеральні прокурори вилучили дані журналістів.

Про це йдеться у заяві Комітету.

За даними NYT, прокурори отримали записи розмов та листування від телекомунікаційних компаній Google та Verizon. Мін’юст розслідує справу про витік інформації у своєму відомстві.

У Комітеті захисту журналістів назвали це «серйозною загрозою свободі преси».

«Для того, аби виконувати свою функцію публічної підзвітності, журналісти повинні мати можливість захищати свої конфіденційні джерела. Зусилля уряду, які підривають цю здатність, представляють таким чином серйозну загрозу свободі преси», — заявила координаторка Комітету у Північній Америці Олександра Еллербек.

У Комітеті побоюються, що вилучення даних Воткінса може стати першим засобом боротьби проти можливості журналістів захищати свої джерела.

Раніше у Комітеті захисту журналістів заявили, що в Україні існує багато загроз для свободи преси, які полягають в унеможливленні написання журналістами критичних матеріалів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: