На Закарпатті почали відстрілювати диких кабанів

 На Закарпатті почали відстрілювати диких кабанів
Станом на 15 серпня в області виявлено 6 випадків африканської чуми свиней

Відстріл проводитиметься в робочі дні з 7.00 години у всіх районах Закарпаття

У вівторок, 15 серпня, у Закарпатській області розпочався масштабний відстріл диких кабанів у мисливських угіддях, де виявлені вогнища африканської чуми свиней (АЧС).

Про це повідомила прес-служба Закарпатського облуправління лісового та мисливського господарства.

«У зв’язку з введенням карантину на території краю і з метою недопущення подальшого поширення інфекції африканської чуми свиней, згідно з рішенням протиепізоотичної комісії, було погоджено сформувати мисливські бригади та розпочати роботу з депопуляції диких кабанів», - сказано в повідомленні.

Моніторинг спалахів АЧС на Закарпатті також на контролі лісівників. Ухвалення таких крайніх заходів продиктовано виникненням нових вогнищ захворювання АЧС і загрозою поширення вірусу.

Як інформують лісівники, відстріл проводитиметься в робочі дні з 7.00 години у всіх районах Закарпаття. Насамперед депопуляція розпочнеться в зафіксованих осередках виникнення захворювання та в 3 км зоні з урахуванням природних рубежів розподілу угідь у Міжгірському, Воловецькому, Іршавському та Тячівському районах.

Згідно з розпорядженням голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, на території Закарпаття до складу сформованих мисливських бригад включені районні інспектори ветмедицини, представники органів місцевого самоврядування, інспектор райвідділу Нацполіції, управління ДСНС, мисливці та єгері користувача мисливських угідь, майстер лісу, в обході якого проводиться відстріл кабанів, і представник держлісгоспу.

За результатами кожного виходу бригад на проведення відстрілу буде складено акт з підписами учасників виходу. Очолює мисливську бригаду районний ветеринар. Усі туші кабанів будуть передані спеціально уповноваженим органам (районним ветеринарним лабораторіям) для їх подальшої утилізації.

Станом на 15 серпня в області виявлено 6 випадків АЧС, які підтверджені лабораторними дослідженнями клінічного матеріалу.

Нагадаємо, Польща планує збудувати огорожу на кордоні з Білоруссю та Україною довжиною 729 км в рамках боротьби з африканською чумою свиней (АЧС). Про відповідні рекомендації з боку економічного комітету при Раді міністрів Польщі повідомила заступник міністра сільського господарства РП Ева Лех.

«Наскільки відомо про АЧС, у зараженого дикого кабана хвороба розвивається настільки швидко, що він не здатен швидко пересуватися на великі відстані і тим більше перестрибувати через огорожу», - зазначила Лех.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: