Прокуратура готує повідомлення про підозру Кернесу

 Прокуратура готує повідомлення про підозру Кернесу
Міський голова Харкова Геннадій Кернес

Підозру Кернесу буде вручено після того, як завершаться слідчі дії, запевняє генпрокурор

Прокуратура має намір оголосити підозру міському голові Харкова Геннадію Кернесу

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє «РБК-Україна». 

«Підозру Кернесу буде вручено після того, як завершаться слідчі дії. А Добкіну вручимо і сьогодні, якщо ви його позбавите недоторканності», - заявив Луценко народним депутатам України.

Нагадаємо, в Полтаві триває суд над Кернесом у справі про викрадення і погрози вбивством прихильників Євромайдану в Харкові у 2013-2014 роках. Разом з ним по справі проходять двоє його охоронців.

Крім того, прокуратура розслідує справу про привласнення земельних ділянок в Харкові. Обшуки у цій справі проходили у вересні 2016 року у Кернеса і Добкіна. Збиток від махінацій оцінюється в понад 4 млрд гривень. При цьому генпрокурор Луценко обіцяв повернути землю у власність Харкова.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 р ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: