У Нацбанку назвали кількість «вмираючих» банків

 У Нацбанку назвали кількість «вмираючих» банків
Фото з Facebook

Вижити не можуть переважно малі та середні фінансові установи

Перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила на конференції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що на тлі зниження маржинальності банківського бізнесу в Україні ряд кредитно-фінансових установ має нежиттєздатну бізнес-модель. Про це пише Ліга.net

За її словами, це банки з числа середніх і невеликих. «Сьогодні ми бачимо 15-18 банків, бізнес-моделі яких вважаємо нежиттєздатними», - сказала Рожкова.

Заступник голови Нацбанку зазначила, що зниження маржинальності в банківському секторі є загальносвітовою тенденцією.

«Цьому є ряд причин: зниження ставок, розвиток фінансових технологій, що потроху «відкушують» банківські доходи, підвищення вимог до розкриття інформації, що збільшують витрати та інше. Як реагують банки в усьому світі: намагаються скорочувати мережу, аутсорсити деякі послуги, об'єднуватися з фінтехкомпаніями. На жаль, в Україні ми цього не бачимо. Наші банки живуть за принципом «хочу все своє», особливо невеликі. Всі вони хочуть свій процесинг, свій інтернет-банкінг і все своє», - пояснила Катерина Рожкова.

Вона заявила, що НБУ і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за підтримки міжнародних партнерів планують впровадити превентивний механізм оздоровлення та врегулювання неплатоспроможності банків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: