Україна попросила ОБСЄ з’ясувати причини масового отруєння в Макіївці

 Україна попросила ОБСЄ з’ясувати причини масового отруєння в Макіївці

В окупованій Макіївці через отруєння водою госпіталізовано 117 осіб

Україна попросила Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ з’ясувати причини масового отруєння водою в окупованій Макіївці на Донеччині.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Як раніше повідомляв представник омбудсмена на Донбасі, воду в окупованій Макіївці знезаражували не хлором, а марганцем, оскільки хлор закінчився.

Зазначається, що хлор для багатьох фільтрувальних станцій КП «Вода Донбасу», як гуманітарна допомога, надається міжнародними місіями, зокрема, Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва. Зазначені місії не здійснювали доставку хлору на Макіївську фільтрувальну станцію. За наявною інформацією хлор для очищення води на цій станції постачався з території Російської Федерації.

За даними з відкритих джерел, відомо, що на теперішній час з ознаками отруєння госпіталізовано близько 100 осіб, однак окупаційна влада приховує точну кількість постраждалих.

Оскільки представники органів влади України не мають доступу на окуповані території, МТОТ було направлено звернення до представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням надіслати представників місії у місце спалаху захворювання для з’ясування причин отруєння населення України, яке зараз вимушено проживати на окупованій території.

Як повідомляв «Главком», причиною масового отруєння людей став марганець.

Раніше повідомлялося, що у місті Макіївка, що на окупованій Донеччині, сталося масове отруєння місцевого населення питною водою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: