В Естонії за рік удвічі зросла кількість робітників з України

 В Естонії за рік удвічі зросла кількість робітників з України

Станом на кінець вересня дозвіл на короткострокову роботу і термінову посвідку на проживання отримали більше 12 тисяч осіб

Кількість трудових мігрантів з України в Естонії за рік збільшилася вдвічі. Про це повідомляє естонський ресурс ERR.

«Станом на кінець вересня дозвіл на короткострокову роботу і термінову посвідку на проживання отримали більше 12 тисяч осіб. Це удвічі більше, ніж минулого року, і в десять разів більше, ніж в 2014-го», - повідомляє видання.

За даними ресурсу, кількість порушень, пов'язаних з виплатою зарплат іноземним робітникам, при цьому не зменшилася. Частина підприємств користується недостатньою обізнаністю робітників, які приїжджають з-за кордону, і виплачує їм меншу зарплату, ніж належить. Крім того, як зазначили в ERR, часто зарплата українським трудовим мігрантам, як і в Україні, виплачується в конверті.

За даними НБУ, у короткостроковій перспективі трудова міграція може принести певні вигоди, як самим мігрантам та їхнім сім'ям, так і Україні. Це, зокрема зменшення безробіття, скорочення масштабів бідності, підвищення доходів і добробуту. У той же час в довгостроковій перспективі трудова міграція і «відтік мізків» становлять загрозу для конкурентоспроможності економіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: