В КМДА заявили, що фасад театру на Подолі можуть змінити

 В КМДА  заявили, що фасад театру на Подолі можуть змінити

Містобудівними умовами і протоколом Містобудівної ради визначено, що проект повинен бути представлений на обговорення

Вид фасаду Київського академічного драматичного Театру на Подолі, який знаходиться на Андріївському узвозі, буде відкоректований з урахуванням думки експертів та громадськості до його відкриття навесні 2017 року.

Про це Громадському повідомив головний архітектор Києва, директор департаменту містобудування Київської міської державної адміністрації Олександр Свистунов.

«Містобудівними умовами і протоколом Містобудівної ради визначено, що проект повинен бути представлений на обговорення, що і буде зроблено — думка експертів і суспільства має бути врахована. До запланованого відкриття театру є ще час для того, щоб провести цю роботу і відкоригувати фасад», — сказав він.  

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко, коментуючи вигляд фасаду оновленої будівлі театру на Подолі, зазначив, що підрядник не врахував рекомендацій містобудівної ради, які стосувалися проекту реконструкції фасаду будівлі.

«Архітектурний ансамбль Андріївського узвозу — знакової, історичної вулиці — повинен бути збережений! Без урахування думки фахівців і узгодження з громадськістю, ця будівля не буде здана в експлуатацію», — сказав Кличко.

Як відомо, нова будівля Київського драматичного театру на Подолі викликала незадоволення киян, які одразу ж назвали її «крематорієм». Причина обурення мешканців міста – колір будівлі та її недоречність у затишному історичному куточку столиці.

Меценатом відбудови Київського драматичного театру на Подолі виявилась корпорація Roshen. На реконструкцію драмтеатру виділили 165 мільйонів гривень. Головний архітектор Києва Олександр Свистунов поспішив запевнити, що нинішній вигляд будівлі не є остаточним і що його ще мають «відкорегувати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: