В ОБСЄ привітали новорічно-різдвяне перемир'я на Донбасі

 В ОБСЄ привітали новорічно-різдвяне перемир'я на Донбасі

В ОБСЄ заявили, що для перемир'я сторони мають вжити конкретні заходи

Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік та голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан привітали введення режиму тиші в зоні бойових дій на Донбасі з 29 грудня.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

«Повноцінне, стійке і тривале припинення вогню вимагає видачі наказів про припинення вогню, дотримання дисципліни та забезпечення безпечного та захищеного доступу СММ ОБСЄ по всій території України відповідно до її мандату»,  - заявив спецпредставник ОБСЄ у контактній групі.

Сайдік додав, що для новорічно-різдвяного перемир'я сторони мають вжити конкретні заходи.

Зі свого боку, голова місії ОБСЄ наголосив, що режим припинення вогню особливо необхідний для мінімізації ризиків для цивільного населення.

«Цей час року – це час надій і зцілення, коли сім'ї збираються разом і дарунок життя оновлюється і охоплює всіх. Вони хочуть і заслуговують на мир», - заявив Апакан.

Нагадаємо, 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції домовилися про перемир'я на Донбасі з 29 грудня.

Представник України в ТКГ Євген Марчук заявив, що перемир'я починається з 00:01 на 29 грудня.

Голова МЗС Німеччини привітав домовленості про новорічне перемир'я на Донбасі і закликав до подальших кроків у сфері гуманітарного забезпечення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: