10 осіб затримано на марші ЛГБТ в Одесі

10 осіб затримано на марші ЛГБТ в Одесі
Фото з відкритих джерел

Затримані - ультрас та представники організації «Сокіл"

В Одесі затримали близько 10 осіб - ультрас та представників організації «Сокіл», які хотіли завадити проведенню «Маршу рівності».

Сьогодні, 13 серпня, в Одесі ЛГБТ-активісти проводять «Марш рівності» попри заборону суду. Поліція забезпечує безпеку учасників акції. Правоохоронці перекрили автобусами прохід по ділянці Приморського бульвару від пам'ятника Дюка до Думської площі, повідомляє «Громадське».

«Поліція зрозуміла, що і в їхніх інтересах і в інтересах організаторів є провести марш безпечно. Поліція зацікавлена до останнього його не проводити, але все ж таки вдалося домовитися», - розповів один з організаторів акції.

Учасники маршу скандують: «Рівні права для всіх!», «Кохання понад усе!», «Одеса - вільне місто».

Відзначається, що у ході маршу сталася сутичка. За даними очевидців, поліція затримала двох нападників. Дівчина, яка супроводжувала їх, сказала журналістам, що «ми просто патріоти», які «проходили повз". 

Станом на 11:06 затриманих близько 10 осіб. В основному, це представники ультрас та організації «Сокіл».

Організатори сподіваються, що з кожним роком у акціях на підтримку прав людини будуть брати участь більше людей, а через кілька років «ми будемо святкувати повну рівність в Україні".

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: