200 указів на підпис. Помічники Трампа потурбувались про зайнятість президента з перших днів на посаді

200 указів на підпис. Помічники Трампа потурбувались про зайнятість президента з перших днів на посаді
Дональд Трамп

Поки що невідомо, скільки саме указів новообраний президент може підписати в перші дні свого правління

Оточення новообраного президента США Дональда Трампа відібрало понад 200 проектів президентських указів на його розгляд і подальше можливе підписання в перші дні його президентства. Як повідомляють американські ЗМІ, ці укази мають відношення до охорони здоров'я, кліматичної політики, імміграції, енергетики.

«Він займеться порядком реальних змін не тільки в перший день, а й у другий, і в третій, і я думаю, що ми побачимо в найближчі дні і тижні», – заявив журналістам прес-секретар Трампа Шон Спайсер.

При цьому поки що невідомо, скільки саме указів новообраний президент може підписати в перші дні свого правління. Спайсер також підтвердив, що Трамп у перші дні президентства дасть офіційні роз'яснення з приводу своїх планів скасувати угоду США про Транстихоокеанське партнерство і переглянути умови Північноамериканської угоди про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою.

Як відомо, інавгурація 45-го президента США Дональда Трампа відбудеться сьогодні, 20 січня, о 19:00 за київським часом у Вашингтоні. Трамп змінить на посаді Барака Обаму, прийме присягу і виголосить свою першу промову як американський президент. Головна церемонія відбудеться в Білому домі. Церемонія прийняття присяги відбудеться на сходах перед будівлею Капітолію.

Читайте також статтю «Главкома» «Інавгурація Трампа. Українські політики помоляться за Америку»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: