24 серпня в Україні пройде традиційний «Забіг у вишиванках»

24 серпня в Україні пройде традиційний «Забіг у вишиванках»
Забіг у вишиванках

Цього дня пробіжить не тільки Київ, а й інші українські міста – Львів, Одеса, Рівне, Миколаїв і Херсон

24 серпня 2017 року о 9:00 на Русанівській набережній відбудеться найголовніша патріотична бігова подія країни – «Забіг у вишиванках», приурочена святкуванню Дня Незалежності України.

Четвертий рік поспіль завдяки організаторам проекту ГО «Федерації любителів спорту», а також ідейному натхненнику і майстру спорту з легкої атлетики міжнародного класу Олександру Кузіну в цей день традиційно пробіжить не тільки Київ, а й інші українські міста – Львів, Одеса, Рівне, Миколаїв і Херсон. Як і в минулому році, до цього бігового дійства також приєднаються численні українські діаспори з усього світу – Нью-Йорка, Філадельфії, Чикаго, Торонто, Мюнхена і Австралії.

«Забіг у вишиванках» – яскраве, патріотичне, сімейне свято, яке об'єднає українців в цей особливий день на всіх континентах. Головними атрибутами забігу, що символізують свободу і незалежність нашої країни стануть найкрасивіші національні вишиванки, в яких учасники подолають обрану дистанцію. Діти до шести років пробіжать 100 м, діти від семи до 10 років – 500 м, дорослі – 5, 10 км. Усі охочі також зможуть взяти участь у благодійному забігу на 1 км.

Заплановано понад 20 тис. учасників з усієї України, а також із-за кордону.

Останні два роки організатором забігу є ГО «Федерація любителів спорту», місією якої є об'єднати і залучити до таких спортивних подій, як можна більше українців, щоб виховати сильну і здорову націю.

В рамках підготовки до старту на «Забігу у вишиванках» з 9 липня по 20 серпня запланована серія бігових тренувань під керівництвом Олександра Кузіна. Приєднатися зможуть всі бажаючі. Тренування пройдуть на Русанівській набережній. Вхід вільний.

Зареєструватися на забіг та детальніше ознайомитися з інформацією та розкладом тренувань можна за посиланням: http://vyshyvanka-kyiv.timingevents.com/.

У день забігу всіх учасників, а також дітей чекатимуть численні сюрпризи і подарунки: фестиваль морозива, дегустація українських національних страв, веселий флешмоб, найбільша виставка вишиванок в Україні, а також дитячі ігрові зони.

План:

- Відкриття стартового містечка

- Дитяча розминка

- Старти дитячих забігів на 100 і 500 м

- Благодійний старт на 1 км

- Розминка

- Загальний старт на 5 і 10 км

- Нагородження переможців

- Лотерея зі стартовими номерами всіх учасників змагання

Більш детальна інформація про «Забіг у вишиванках» за посиланням: http://vyshyvanka.club/

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: