30 млн на вісьмох? Менеджмент «Нафтогазу» отримав бонуси за виграш Стокгольмського арбітражу

30 млн на вісьмох? Менеджмент «Нафтогазу» отримав бонуси за виграш Стокгольмського арбітражу
Андрій Коболєв

Керівник НАК «Нафтогаз» отримав 19 млн грн премії

Керівники Національної акніонерної компанії «Нафтогаз України» отримали мільйонні премії за перемогу в першому раунді судового протистояння в Стокгольмі з російським «Газпромом».

Джерело в уряді повідомило «Главкому» про те, що рішення про виплату премії стосується восьми осіб, на загальну суму 30 млн грн. Офіційного підтвердження цієї суми немає. Лише відомо, що відповідна виплата була узгоджена наглядовою радою «Нафтогазу» ще в серпні. Серед отримувачів премії - Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Костянтин Пожидаєв.

ЗМІ також повідомляють, що виплата премій здійснювалася в розмірі «однієї річної зарплати». А оскільки у минулому році зарплата Андрія Коболєва становила трохи більше 19 млн гривень, то висувається припущення, що топ-менеджер міг отримати премію саме у такому розмірі.

31 травня Стокгольмський арбітраж оприлюднив своє рішення щодо спору «Газпрому» і «Нафтогазу». Згідно з цим рішенням, вимога «Газпрому» до «Нафтогазу» щодо принципу «бери або плати» повністю скасована.

Стокгольмський арбітраж також задовольнив вимогу української сторони про перегляд ціни з урахуванням ринкових умов, а також повністю скасував заборону на реекспорт газу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: