40 російських військових зайшли на Донбас з Росії – ОБСЄ

40 російських військових зайшли на Донбас з Росії – ОБСЄ

В ОБСЄ зафіксували переміщення військових з РФ на Донбас

Минулого тижня через російські пункти пропуску «Гуково» і «Донецьк» на непідконтрольній уряду України ділянці держкордону пройшли 40 осіб у військовій формі. Про це йдеться в тижневому звіті спостережної місії ОБСЄ на українсько-російському кордоні, опублікованому у вівторок, 2 жовтня, на сайті організації.

«Протягом звітного періоду кількість осіб у військовій формі, які перетинали кордон в обох напрямках, зросла до 40 осіб (у порівнянні з 26 особами на минулому тижні), 12 з них перейшли кордон до РФ і 28 - в Україну (93% осіб з цієї категорії пройшли через КП «Донецьк»)», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в ОБСЄ, особи у військовій формі перетинали кордон одноосібно і в групах, як пішки, так і автотранспортом. При цьому спостерігачам було складно спостерігати за переміщенням осіб, які перетинали кордон на автомобілях, особливо із затоновані стеклами.

До того ж протягом тижня через обидва пункти пропуску проїхали 409 автобусів - як «регулярних», так і «нерегулярних» рейсів. Також кордон перетнули 156 вантажних і пасажирських мікроавтобусів.

«Протягом звітного періоду через «Гуково» і «Донецьк» пройшли 903 вантажних автомобілів (минулого тижня - 880 вантажівок), 493 з яких проїхали в напрямку РФ. Серед них - 60 бензовозів», - доповіли в організації.

Крім того, спостерігачі ОБСЄ чули проходження поїздів по залізничній лінії на південний захід від «Гукова». Всього ними протягом тижня було зафіксовано 17 проходжень.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: