Аброськін назвав найкримінальніше місто у країні

Аброськін назвав найкримінальніше місто у країні

Заступник голови Нацполіції розповів про те, що місцева влада Черкащини не турбується про безпеку громадян

Прифронтовий Маріуполь є найбезпечнішим містом в Україні, а мирні Черкаси - найкримінальнішим.

Про це написав у Facebook перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

«Зранку по дорозі на службу чомусь згадав Маріуполь. 2014-2015 роки. Йде війна, гинуть щодня мирні люди, окупанти розстрілюють з «Градів» Маріуполь, але місто живе, міський голова Юрій Хотлубей, а пізніше Вадим Бойченко, депутати міської ради опікуються захистом громадян. В ті найтяжчі дні проводять сесії, ухвалюють рішення про виділення грошей на програму «Безпечне місто», «Правопорядок», вони думали про майбутнє. Сьогодні Маріуполь - це найбезпечніше місто, бо громада, поліція та військові роблять все можливе заради цього», - зазначив він.

Інша ситуація, за словами Аброськіна, спостерігається у Центральній Україні. «Мирне місто Черкаси, де кілька днів тому проводив нараду керівників кримінальної поліції України, - найкримінальніше місто в країні», - зазначив він.

«Питаю у керівника ГУНП Черкащини, як місцева влада турбується за безпеку своїх мешканців, чи працює програма «Безпечна місто». Відповідь - ні. Тому ще раз дякую, зокрема місцевій владі Маріуполя та іншим містам Донецької області, а також всім іншим місцевим головам та депутатам країни, для яких безпека мешканців їхніх громад на першому місці», - підсумував Аброськін.

Згідно з рейтингом за 2018 рік, який склав сервіс Numbeo, до списку найбільш кримінальних міст світу увійшли три українські міста - Київ, Харків та Львів. Зокрема, Київ посідає 130 місце у списку з індексом 47,9, Харків - 139 (46,77), а Львів - 207 з індексом 39,92. Згідно з цим рейтингом, найнебезпечнішим містом світу є Сан-Педро-Сула. Усього в рейтингу 327 міст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: