Адаптивний карантин: нові правила почнуть діяти 3 серпня

Адаптивний карантин: нові правила почнуть діяти 3 серпня

Уряд щоп'ятниці робитиме перегляд епідеміологічної ситуації в країні

Нові правила адаптивного карантину, за якими Україну розділили на чотири зони, вступлять у силу з понеділка. 3 серпня. Перегляд епідеміологічної ситуації уряд буде проводити щоп'ятниці.

Про це сьогодні заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За його словами, помаранчевий рівень поширення коронавірусу буде встановлений в Луцькому та Любашівському районі Волинської області, в Івано-Франківську та Тисменицькому районі Івано-Франківської області, у Львові та Миколаївському, Пустомитівському та Перемишлівському районах  Львівської області,  Бережанському районі та місті Бучач Тернопільської області.

Загалом до червоної,  помаранчевої та жовтої зони розповсюдження коронавірусу потрапили адміністративно-територіальні одиниці восьми областей України. Це стосується  Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Міністр уточнив, що вся інформація щодо рішення комісії буде розміщена на сайті МОЗ та відповідних ресурсах Уряду. Крім цього обласним державним адміністраціям доручено провести роз’яснювальну кампанію щодо введених рівнів обмежень. 

Рішення комісії прийняте на виконання постанови уряду щодо нових правил адаптивного карантину, яка вступає в дію з 3 серпня. Документом передбачається визначення регіонів за рівнем поширення коронавірусу на рівні адміністративно-територіальних одиниць. Для визначення, до якої із зон належить той  чи інший регіон, застосовуватися такі показники, як завантаженість в лікарнях не більше 50% ліжко-місць, середня кількість проведених тестів - не менш 24 на 100 тисяч населення,  коефіцієнт виявлення випадків інфікування - не більше 11%,  показник динаміки зростання випадків інфікування - не більше ніж 10%.

Передбачається, що в зеленій зоні будуть діяти наступні правила: носіння масок в громадських місцях, проведення масових заходів не більше 1 особа на 5 м кв, заповненість залів у  кінотеатрах та театрах не більше 50 відсотків, перевезення пасажирів у громадському транспорті за кількістю місць для сидіння.

У жовтій зоні окрім обмежень, які діють зеленій  зоні, буде обмежене відвідування установ соціального захисту, де перебувають люди похилого віку. У помаранчевій -  заборонена  робота закладів розміщення (крім готелів), діяльність розважальних закладів, ресторанів вночі, планова госпіталізація, дитячих таборів, масові заходи можуть проводитись з розрахунку не більше 1 людини на 20 кв. м.

В червоній зоні заборонена робота громадського транспорту, закладів освіти, ресторанів та ТРЦ. 

За словами Максима Степанова, перехід в ту чи іншу зону відбуватиметься при перевищенні показників 5 днів поспіль. 

Засідання комісії буде проводитись кожної п'ятниці. За результатами аналізу ситуації в регіонах будуть визначатись рівні розповсюдження коронавірусу. Епідемічні показники на рівні  районів та міст обласного значення за посиланням

Раніше Кабмін опублікував нові правила адаптивного карантину, які будуть діяти до 31 серпня. Всі регіони поділено на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

Нагадаємо,  в Україні станом на ранок 31 липня зафіксовано 1090 нових випадків коронавірусу, це на 107 випадків менше, ніж учора (1197).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: