Адміністрація Трампа представить стратегію нацбезпеки США наступного понеділка

Адміністрація Трампа представить стратегію нацбезпеки США наступного понеділка
Дональд Трамп

Вашингтон серйозно налаштований протидіяти агресії РФ

Радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що адміністрація Дональда Трампа має намір оприлюднити власний варіант стратегії національної безпеки уже наступного понеділка. Даний документ, який є обов’язковим для публікації відповідно до закону 1986 року, є засадничим у питанні визначенні інтересів і політики США на міжнародні арені. Про це повідомляє видання The Washington Free Beacon.

Таку заяву Герберт Макмастер зробив під час виступу, в якому він окреслив основи майбутньої стратегії нацбезпеки. За його словами, адміністрація Дональда Трампа в своїй версії стратегії переслідує чотири цілі – захист США і сприяння процвітанню країни, збереження міжнародного миру через силу і розширення американського впливу на міжнародній арені. Окрім того, стратегія ставить собі за мету мобілізацію американських союзників і партнерів для протидії спільним загрозам, включно із ревізіоністськими державами такими як РФ і КНР, режимами-ізгоями по типу КНДР і Ірану, а також ісламському тероризму.

За словами радника із нацбезпеки президента США, у новій стратегії окрема увага буде зосереджуватися на протидії неконвенційним методам, які для просування своїх інтересів використовують РФ і КНР, включно із економічною агресією. Особлива увага буде зосереджена на «війні нового покоління», до якої активно вдається РФ, одним із елементів чого є втручання в політичні системи інших країн.

Як запевняє видання The Washington Free Beacon, сам Дональд Трамп схвалив нову версію стратегії національної безпеки іще за тиждень до цього. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: