Адвокат Фейгін розповів, як можна повернути Сущенка в Україну

Адвокат Фейгін розповів, як можна повернути Сущенка в Україну
Марк Фейгін та Роман Сущенко

Фейгін у четвер обговорив з політв’язнем подальші дії

У справі журналіста Романа Сущенка задіють всі механізми, аби він зміг повернутися в Україну, в тому числі і Конвенцію 1993 року щодо передачі засуджених осіб для відбування покарання на Батьківщині.

Про це «Укрінформу» розповів захисник українського журналіста Марк Фейгін.

«Побувавши у четвер у Сущенка, передав йому вітання від дочки і сина, у яких нещодавно були дні народження. А також обговорили серйозніші та складніші питання. Зокрема наші подальші дії. Я як і раніше вважаю, що справа Сущенка повинна вирішуватися в політичній площині. Але поки це питання затягується, ми будемо залучати й інші можливості», - сказав Фейгін.

Він уточнив, що має на увазі українсько-російську Конвенцію 1993 року щодо передачі засуджених осіб для відбування покарання на Батьківщині.

«Чесно кажучи, шанси, що російська сторона піде нам назустріч не дуже великі. Але це не означає, що цей механізм не потрібно задіяти. І, звичайно ж, при його залученні ми не будемо послаблювати наші зусилля для визволення Романа Сущенка по інших каналах», - підкреслив захисник.

Нагадаємо, напередодні Сущенко написав важливу для Фейгіна заяву.

До слова, Український консул у Москві Геннадій Брескаленко може відвідати українського журналіста, російського політв'язня Романа Сущенка в СІЗО «Лефортово» в кінці цього місяця.

Як відомо, нещодавно Сущенко разом із листом надіслав рідним новий малюнок із СІЗО «Лефортово» - пейзаж швейцарського міста Люцерн.

Нагадаємо, українському омбудсмену Людмилі Денісовій у Росії відмовили у зустрічі з політв’язнем Романом Сущенком.

При цьому 9 липня до Сущенка пустили українського консула Геннадія Бабченка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: