Адвокат підтвердив, що поранених моряків планують перевести до СІЗО «Лефортово»

Адвокат підтвердив, що поранених моряків планують перевести до СІЗО «Лефортово»
СІЗО «Лефортово» у Москві

Адвокат запевняє, що поранені моряки досі не вилікувалися

ФСБ Росії у п'ятницю повідомила адвокатів двох поранених українських моряків та представника СБУ, що вони направили в Управління федеральної служби виконання покарань РФ документ про переведення трьох українців з медчастини СІЗО «Матросская тишина» у СІЗО «Лефортово».

Про це «Громадському» повідомив адвокат пораненого українця Василя Сороки Сергій Бадамшин.

«Так, сьогодні мій колега отримав таке повідомлення від слідчих. Коли саме планують, ніхто не каже. Напевно, наступного тижня», - зазначив адвокат.

Він також заявив, що заява радника президента РФ Михайла Федотова, яку у п'ятницю оприлюднила український омбудсмен Людмила Денісова, про те, що стан здоров'я Василя Сороки задовільний, не відповідає дійсності.

У заяві Федотова йдеться, що набряк на руці Сороки виник нібито через користування еспандером.

«Звісно, дивує формулювання про те, що набряк з'явився через користування еспандером. Це говорить про непрофесійний підхід з боку лікарів. Адже ми всі бачили, що набряк не зійшов з моменту операції, ми бачили його під час продовження міри запобіжного заходу 15 січня. В такому ж стані він був 22 січня. Після операції йому не пояснили, що можна робити, а що ні, фактично сказавши – «сам розминай». І лише після багаторазових публікацій, «стусанів», йому видали еспандер. Тобто вже після обрання міри запобіжного заходу», -заявив Валамшин.

Захисник також наголосив, що його підзахисного не можна переводити у такому стані в звичайне СІЗО, більше того, його негайно потрібно направити до звичайної клініки, інакше йому може загрожувати інвалідність.

Адвокати і омбудсмен Денісова раніше заявляли, що РФ не показує їм медичну документацію щодо процесу лікування моряків.

Раніше цього тижня Денісова повідомляла, що поранених Андрія Артеменко та Андрія Ейдера готують до перевезення з медичного блоку СІЗО «Матросская тишина» до СІЗО «Лефортово».

Нагадаємо, 23 січня батько українського військовополоненого моряка Василя Сороки Віктор Сорока заявив, що у Росії військовополоненим українським морякам не надали кваліфікованої медичної допомоги

До слова, родичі українських моряків досі не отримали дозволу від РФ на побачення з полоненими.

Лефортовський суд Москви 16 січня на три місяці продовжив арешт останнім чотирьом українським морякам, затриманим Росією в районі Керченської протоки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: