Адвокат Януковича запевнив: допит відбудеться, вже провели тестовий дзвінок

Адвокат Януковича запевнив: допит відбудеться, вже провели тестовий дзвінок

Адвокат заявляє, що жодного запиту в РФ з проханням надати сприяння в допиті Януковича не приходило

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє, що допит відбудеться, вже провели тестовий дзвінок. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«"Безумовно, все в силі, допит відбудеться. Був проведений пробний дзвінок, був проведений тестовий зв'язок між Святошинським і Ростовським судом, відмінний зв'язок, проблем під час цієї комунікації не виникло. Допит, якого так довго чекав захист, відбудеться. Він був ініційований Януковичем, саме він звертався в Святошинський суд з цим проханням. Я спростовую інформацію про запити, жодного запиту в РФ з проханням надати сприяння в допиті Януковича не приходило», - заявив він.

Адвокат зазначив, що Януковичем було доставлено в ГПУ ще рік тому інформацію щодо його адреси, його статусу, були отримані документи, які підтверджували його юридичний статус перебування в РФ, і в ГПУ ці документи є.

«Безумовно, Віктор Федорович активно готується до допиту. Він відбуватиметься у відкритому режимі, будь-які спроби зробити його закритим будуть незаконними», - пояснив він.

Попередньо допит Януковича планується на 25 листопада.

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’яти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

П’ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство й завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут», яких звинувачують в убивствах на Майдані, не визнають власної вини за жодним із пунктів.

Як повідомляв «Главком», Генеральна прокуратура України провела переговори з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, під час яких було досягнуто розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності чиновників режиму Януковича, керівництва РФ за злочини на Донбасі.

Луценко заявив, що Україна може вести судову справу проти Віктора Януковича і без залучення Міжнародного кримінального суду в Гаазі, однак для цього ще потрібно прийняти законодавчі зміни про особливості заочного розслідування організованих злочинних угруповань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: