Суд призначив день та час допиту Януковича

Суд призначив день та час допиту Януковича
Віктор Янукович

Суд змінив порядок дослідження доказів і призначив допит Януковича в режимі відеоконференцзв'язку на 25 листопада

Допит колишнього президента-втікача Віктора Януковича і екс-командувача Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Станіслава Шуляка за допомогою відеоконференцзв'язку відбудеться у Святошинському райсуді 25 листопада о 13:00. Відповідне рішення ухвалила колегія суддів у вівторок, повідомив Укрінформупрокурор Роман Псюк.

«Один з обвинувачених Янішевський сказав, що у нього висока температура і попросив суд розглянути питання про можливість допиту Януковича сьогодні. Суд змінив порядок дослідження доказів і призначив допит Януковича в режимі відеоконференцзв'язку на 25 листопада на 13:00», - сказав він.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва отримав повідомлення від Ростовського обласного суду РФ про можливість проведення 25 листопада допиту в режимі відеоконференції Януковича як свідка у справі про обвинувачення колишніх співробітників спецпідрозділу МВС «Беркут» Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського у вбивстві 48 активістів Майдану.

22 листопада у Святошинському райсуді заявили про готовність організувати Януковичу допит у режимі відеоконференції.

Як повідомляв «Главком», Генеральна прокуратура України провела переговори з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, під час яких було досягнуто розуміння подальшого спільного алгоритму дій України та МКС щодо притягнення до відповідальності чиновників режиму Януковича, керівництва РФ за злочини на Донбасі.

Луценко заявив, що Україна може вести судову справу проти Віктора Януковича і без залучення Міжнародного кримінального суду в Гаазі, однак для цього ще потрібно прийняти законодавчі зміни про особливості заочного розслідування організованих злочинних угруповань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: