Адвокати Штепи домоглися відведення трьох з чотирьох суддів

Адвокати Штепи домоглися відведення трьох з чотирьох суддів

Екс-мер Слов’янська Неля Штепа

Суд перенесено на невизначений час

Орджонікідзевський райсуд Харкова у п'ятницю задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відведення трьох з чотирьох членів суддівської колегії.

Про це «Укрінформу» розповів адвокат Олександр Шадрін.

«Задоволено клопотання захисту про відведення трьох з чотирьох суддів: двоє суддів - з числа переселенців, і у них може бути упереджена думка про суть справи, і один суддя - це жінка - отримувала погрози і її думка теж може бути упередженою», - зазначив Шадрін.

За його словами, суд перенесено на невизначений час.

«Тепер Орджонікідзевський райсуд має провести електронний перерозподіл суддів для продовження процесу. Скільки на це знадобиться часу, не відомо», - додав Шадрін.

За його словами, Штепа була на суді, не виступала і виїхала до Слов'янська: «На наступному засіданні буде розгляд питання про запобіжний захід для Штепи, оскільки термін колишнього заходу закінчився ще в січні цього року».

Раніше повідомлялося, що Орджонікідзевський районний суд Харкова переніс розгляд справи щодо екс-мера Слов’янська Нелі Штепи на 1 червня 2018 року.

«Главком» також інформував, що згідно з рішенням суду держава має захистити Штепу від хлопців з «Азову».

Як відомо, Штепу затримали у липні 2014 року. 8 жовтня 2014-го їй оголосили остаточну підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

У прокуратурі зазначають, що екс-мерові Слов’янська Штепі загрожує довічне ув’язнення. Вона звинувачення прокуратури відкидає.

Адвокат Штепи Олександр Шадрін в інтерв’ю «Главкому» заявив, що рішення Європейського суду щодо справи її клієнта може з’явитися раніше, ніж рішення національного суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: