Аеропорт Полтави отримав статус міжнародного

Аеропорт Полтави отримав статус міжнародного

У 2012 році, під час проведення Євро 2012, аеропорт розглядався як резервний до харківського аеропорту

Аеропорту Полтави присвоєно статус міжнародного. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 20 грудня, передає УНН.

Рішення прийнято одноголосно.

«Вітаємо полтавчан, очільник області пан Головко довго боровся за це, і радий, що нам це вдалося! Чекаємо нового потужного гравця на мапі летовищ України», — прокоментував подію у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Довідка: 

Аеропорт «Полтава» розташований за 7 км на захід від м. Полтава і за 1 км на південь від населеного пункту Івашки. Розташований поруч з трасою Київ-Полтава, що полегшує перевезення пасажирів як по Україні, так і за її межами. Довжина злітної смуги 2,6 км. Аеродром придатний для експлуатації літаків цілий рік без обмежень, у світлий час доби.

Першу повітряну станцію у Полтаві почали будувати ще у 1923 році біля села Рибці. До травня 1924 року основні роботи по спорудженню були виконані, тоді ж «Укрповітряшлях» затвердив штат повітряної станції у Полтаві, яка значилась вузловою, її обслуговувало 5 осіб. Тоді ж було виконано перший пробний рейс за маршрутом Харків-Полтава-Київ.

У 2012 році, під час проведення Євро 2012, аеропорт розглядався як резервний до харківського аеропорту,

Аеропорт нині виконує чартерні рейси та польоти по застосуванні авіації в господарстві. Проводяться навчання слухачів Кіровоградської льотної академії. Також базуються літаки двох приватних авіакомпаній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: