Афанасьєва та Солошенка виписали з лікарні

Афанасьєва та Солошенка виписали з лікарні
Радіо Свобода

Афанасьєв з родиною пробудуть ще кілька днів у Києві

Кримчанина Геннадія Афанасьєва, який після звільнення з ув’язнення в Росії проходив медичне обстеження в Києві, виписали 17 червня із медичного центру. Про це сайту Крим.Реалії повідомила його мати Ольга Афанасьєва.

«Виписали сьогодні, для подальшої реабілітації. Нам виписали курс лікування таблетками поки що, а далі ми ще не знаємо, що буде», – сказала Афанасьєва.

За її словами, поки що їхня сім’я зупинилася у друзів в Києві, тут Афанасьєви ще пробудуть кілька днів.

Виписали 17 червня із медцентру і Юрія Солошенка.

Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко повернулися в Україну з російського ув’язнення 14 червня. Їх обміняли на одеситів-представників ЗМІ – Олену Гліщинську і Віталія Діденко, яких звинувачують в сепаратизмі. Вони були серед організаторів і активних учасників так званого «Народної ради Бессарабії».

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семи років ув’язнення, а 74-річного Юрія Солошенка засудили до шести років ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Геннадій Афанасьєв є фігурантом так званої справи «кримських терористів», за якою також засуджені Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Олексій Чирній. Вони були затримані співробітниками ФСБ в Криму навесні 2014 року, коли півострів анексувала Росія. Пізніше їх етапували до Росії, де засудили за організацію терактів і підпали офісів політичних партій на півострові.

Кольченко і Сенцов свою провину не визнали, їх засудили до 10 і 20 років колонії відповідно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: