Профільні асоціації: монополіст Фірташ заборгував аграріям 1,7 млрд. гривень

Профільні асоціації: монополіст Фірташ заборгував аграріям 1,7 млрд. гривень
Добрива

Як зазначається, «на сьогодні монополіст заборгував аграріям 1,7 млрд грн за добрива, що були сплачені, але так і не були поставлені і навіть не були вироблені»

Найбільші аграрні асоціації України заявили, що група компаній Дмитра Фірташа – Ostchem, яка перебуває у заставі «Газпромбанку», нині «де факто належить росіянам» через передбанкрутний стан.

Так, згідно із заявою аграріїв, «вітчизняний монополіст заборгував аграріям 1,7 млрд. грн. за добрива, що були сплачені, але які так не були поставлені, більш того, навіть не були вироблені. При цьому компанія Дмитра Фірташа не пояснює, куди поділися отримані кошти. Інакшими словами, Ostchem вкрав ці гроші у аграріїв, а тепер намагається завищити ціни українського ринку на 40-50% і, вчергове таким чином пограбувавши аграріїв, розрахуватися з тими з них, кого було вкрадено згадані вище 1,7 млрд. грн.», - йдеться у інформаційному повідомлення аграріїв.

Згідно консолідованої проміжної фінансової звітності ПАТ «Газпром» за 9 місяців 2016 р, в грудні 2014 року Група «Газпром» видала АТ «Газпромбанк» (дочірній структурі «Газпрому») поруку, яка станом на 30 вересня 2016 р. становила 843 млн. доларів США, щодо боргів «Остхем Холдинг Лімітед» під забезпечення кредиту, залученого з метою забезпечення операційної діяльності.

В березні ц.р. ЗМІ повідомили, що Газпромбанк може скоротити резерв для поручительства за кредитом, наданим компанії Ostchem Holding Limited українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Як повідомили російські ЗМІ. порука передана третій стороні, яка є структурою самого Газпромбанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: