Активісти просять МВС Польщі не закривати перехід на кордоні з Україною

Активісти просять МВС Польщі не закривати перехід на кордоні з Україною
У пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» з 1 січня 2019 року припиняється пішохідний рух

У заяві підкреслюється, що пішохідно-велосипедний рух на пункті «Угринів-Долгобичув» є потрібним

Польські та українські активісти звернулися до глави МВС Польщі Йоахіма Брудзінського не закривати пілотний проект з функціонування пункту пропуску «Угринів-Долгобичув».

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на заяву активістів.

«Звертаємося з проханням щодо продовження пілотного періоду функціонування пішохідно-велосипедного пункту в Долгобичові», - йдеться в заяві.

Активісти вважають, що тимчасова форма пропуску для пішоходів та велосипедистів має бути припинена лише тоді, коли «розпочнеться будівництво постійної інфраструктури для перевірки пішоходів та велосипедистів, і буде оприлюднено детальний графік виконання робіт і буде виділено кошти на їх повне виконання».

У заяві підкреслюється, що на переконання фахівців, пішохідно-велосипедний рух на цьому пункті пропуску є потрібним. Це підтверджують і дослідження, наприклад «Анатомія українського кордону. Незалежний рапорт з моніторингу». Його підготувала організація «Європа без бар’єрів» на основі опитування понад 2,2 тис. осіб, які користуються цією інфраструктурою.

Зокрема, у дослідженні підкреслюється, що перетин кордону на пішохідних переходах в пунктах пропуску «Угринів-Долгобичув» і «Шегині-Медика» відбувається швидше, ніж на автомобільних пунктах пропуску, і становить приблизно 1,5-2 год.

Раніше повідомлялося, що в автомобільному пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» на кордоні з Польщею з 1 січня 2019 року припиняється пішохідний рух.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: