Аномальна спека: Десять країн ЄС ввели червоний рівень небезпеки

Аномальна спека: Десять країн ЄС ввели червоний рівень небезпеки
Влада Іспанії, Франції, Греції, Македонії і Болгарії ввели помаранчевий рівень небезпеки через спеку

Щонайменше дві людини загинули через аномальні погодні умови

Десять європейських держав ввели червоний рівень небезпеки через аномальну спеку.

Про це повідомляє Eumetnet.

За даними служби, на даний момент екстремальні погодні умови зафіксовані на території Італії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Сербії, Угорщини, Румунії, Польщі, Швейцарії та Словенії.

Зазначено, що влада Іспанії, Франції, Греції, Македонії і Болгарії ввели помаранчевий рівень небезпеки. У деяких районах даних держав стовпчик термометра подолав позначку в 40 градусів.

Крім того, за даними газети Guardian, щонайменше дві людини загинули через аномальні погодні умови в Румунії та Польщі, ще десятки госпіталізовані.

Очікується, що нова хвиля спеки триватиме до середи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Європі фіксують саму жарку погоду за останні 10 років, коли температура підвищувалася до +42.

Зазначено, що висока температура в Італії спричинила лісові пожежі. Спека також стала причиною загрози серйозної посухи в деяких регіонах.

Раніше повідомлялося, що у Луцьку від спеки померла жінка під час поїздки у тролейбусі. Їй також було 60 років.

Крім того, в Одесі на території Військово-медичного клінічного центру Південного регіону (раніше – 411-й військовий госпіталь) помер 55-річний начальник однієї з клінік установи. У клінічному центрі повідомили, що серцеву недостатність могла спровокувати аномальна спека.

Тим часом столицю через спеку накриває метеорологічний серпанок: забруднене повітря не підіймається вгору й тримається землі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: