Апеляційний суд підтримав стягнення $259 млн з «Приватбанку» на користь Суркісів

Апеляційний суд підтримав стягнення $259 млн з «Приватбанку» на користь Суркісів
Печерський райсуд наприкінці березня став на сторону Суркісів у справі проти «Приватбанку»

Касація неможлива, оскільки це була апеляційна скарга

Київський апеляційний суд залишив у силі постанову судді В'ячеслава Підпалого Печерського райсуду по стягненню з націоналізованого «Приватбанку» $259 млн (близько 7 млрд гривень) на користь шести компаній, пов'язаних з братами Суркісами.

Про це повідомив юрист Андрій Пожидаєв.

Йдеться про компанії Самегіп Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments.

Касація неможлива, оскільки це була апеляційна скарга.

У зв'язку з цим «Приватбанк» буде намагатися знайти правові методи для того, щоб не виплачувати Суркісам ці кошти.

Зазначимо, Велика Палата Верховного Суду призначила до розгляду справу за позовом сім'ї Суркісів до Національного банку на 10:30 27 квітня. Члени сім'ї Суркісів намагаються довести в суді, що не є особами, пов'язаними з екс-власниками «Приватбанку».

Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in. У рамках цієї процедури гроші на їх рахунках в Приватбанку були стягнуті на користь держави.

У грудні 2016 року Кабмін за пропозицією НБУ і акціонерів «Приватбанку» прийняв рішення про націоналізацію банку.

Держава в особі Мінфіну отримало 100% в капіталі «Приватбанку».

Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада 2017 року зобов'язав «Приватбанк» повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. і 7,8 тис. євро. 27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом сім'ї Суркісів: Ігоря, Григорія, Рахміль (батько Ігоря й Григорія), Марини (дочка Ігоря), Світлани (дочка Григорія) Суркісів й Поліни Ковалик (дружина Григорія). Вони просили скасувати рішення НБУ №105 від 13 грудня 2016 року, яким вони були визнані інсайдерами «Приватбанку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: