Аргентинська фірма виплатить штраф $ 122 млн за хабарі чиновникам ФІФА

Аргентинська фірма виплатить штраф $ 122 млн за хабарі чиновникам ФІФА

Тorneos y Competencias заплатила десятки мільйонів доларів для забезпечення прав на трансляції матчів чемпіонатів світу на період з 2018 по 2030 рік.

Одна з найбільших компаній Аргентини в сфері телебачення і радіомовлення Torneos y Competencias виплатить штраф у розмірі $ 122 млн за участь у незаконних оборудках із колишніми високопоставленими чиновниками Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Згідно з інформацією, співробітники фірми зізналися, що давали хабарі представникам ФІФА. Torneos y Competencias заплатила десятки мільйонів доларів для забезпечення прав на трансляції матчів чемпіонатів світу на період з 2018 по 2030 рік.

У минулому році колишній генеральний директор фірми Алехандро Бурзако визнав себе винним, звинувативши при цьому кілька колишніх високопоставлених чиновників ФІФА в організації незаконної схеми перепродажу прав на трансляції великих турнірів.

Найбільший в історії ФІФА скандал розгорівся в кінці травня 2015 року, коли в готелі в Цюріху за два дні до виборів президента організації за запитом американського правосуддя швейцарська поліція затримала сімох високопоставлених чиновників організації за підозрою в корупції.

Всього тоді звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам. За даними американського Мін'юсту, за 24 роки підозрювані отримали хабарів на суму близько $ 150 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: