Arm Women Now: у Києві запускають виробництво військової форми для жінок

Arm Women Now: у Києві запускають виробництво військової форми для жінок
Наразі жінки отримують чоловічу форму, яку необхідно підшивати
фото з відкритих джерел

Жіночої військової форми в Україні немає, придбати її можна лише за кордоном або ж виготовити самостійно

Депутатка Київради Ірина Никорак запускає виробництво військової форми для жінок. Про це повідомляє пресслужба органу.

Мета, яку перед собою ставить Никорак, полягає у забезпеченні військовослужбовців жіночою військовою формою. Нині у складі Збройних сил України є понад 50 тисяч жінок, з яких понад 3 500 – старші офіцери. Жінки служать у тилу, на передовій, у танкових військах, медицині, аеророзвідці, артилерії. Також вони можуть бути командирами роти, взводів. Однак усі вони мають чоловічу військову форму.

Як зазначає Никорак, комфортна та функціональна амуніція – це базова потреба для кожного військового незалежно від статі. Однак жіночої військової форми в Україні немає, придбати її можна лише за кордоном або ж виготовити самостійно.

«Жінкам видають чоловічу військову форму без урахування жіночої фізіології. Майже 90% жінок змушені підшивати форму, якщо вони мають таку можливість в умовах повномасштабної війни. Необхідно забезпечити наших захисниць комфортною і функціональною військовою формою», – підкреслила депутатка.

Також вона додала, що її проєкт Arm Women Now уже виготовив лекала для пошиття жіночого одягу на території України.

Ірина Никорак додала, що організовує благодійні аукціони, а зібрані кошти використовує на відшив форми хоробрим захисницям нашої держави. Лоти безоплатно надають відомі українські спортсмени, музиканти та публічні діячі, зокрема було випущено з молотка льодоруб, який побував на вершинах найвищих гір світу.

Як повідомлялось, наприкінці 2021 року Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей і професій, які передбачають, що жінки мають стати на військовий облік військовозобов'язаних. Зазначалося, що жінок можуть призивати до Збройних сил або залучати до оборонних робіт, але тільки у воєнний час. Роботодавці жінок відповідних спеціальностей мають контролювати їхнє перебування на військовому обліку.

Наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський видав указ про призов резервістів в особливий період.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: