Асоціація газового ринку України звернулась до Європейського енергетичного співтовариства через заборону обліковувати газ за європейськими стандартами

Асоціація газового ринку України звернулась до Європейського енергетичного співтовариства через заборону обліковувати газ за європейськими стандартами

В АГРУ вважають, що заборона на приведення обсягів спожитого газу до стандартних умов спотворює економічну конкуренцію та суперечить лібералізації ринку газу в сегменті побутових споживачів

Асоціація пропонує Енергоспвітовариству провести розслідування дій НКРЕКП

Асоціація газового ринку звернулась до Європейського енергетичного співтовариства з пропозицією почати розслідування щодо останніх рішень НКРЕКП. 23 листопада регулятор заборонив операторам ГРМ приводити об’єм спожитого природного газу до стандартних умов. Про це йдеться у зверненні Асоціації.

Асоціація пропонує Енергоспвітовариству провести розслідування дій НКРЕКП. В АГРУ вважають, що заборона на приведення обсягів спожитого газу до стандартних умов спотворює економічну конкуренцію та суперечить лібералізації ринку газу в сегменті побутових споживачів.

«Рішення Регулятора вважаємо дискримінаційним, протиправним і популістським. НКРЕКП такими діями свідомо гальмує реформування ринку газу, унеможливлює запровадження єдиних і прозорих правил, спотворює об'єктивність розрахунків за газ і намагається дискримінувати і знищити газорозподільний бізнес», - говорить Денис Сенектутов, голова Асоціації.

Асоціація також вважає, що дії НКРЕКП є політично мотивованими і продиктовані передвиборчою політичною кон’юнктурою.

«Напередодні виборів влада згортає всі надбання реформ, проведених з 2015 року на ринку газу, а державний регулятор стає заручником намагань окремих політиків встановити повний контроль над всіма сегментами газового ринку», - йдеться у заяві АГРУ.

До того ж заборона регулятора суперечить логіці побудови відкритого та конкурентного ринку, а рішення НКРЕКП мають суперечливий характер, призводять до дискримінації газорозподільних підприємств і віддаляють Україну від наближення до високих стандартів Енергетичного співтовариства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: