НКРЕКП видала першу ліцензію з розподілу електроенергії за скороченою процедурою

НКРЕКП видала першу ліцензію з розподілу електроенергії за скороченою процедурою
Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) Оксана Кривенко

Таку опцію запустили для ефективної імплементації законодавства, - повідомила Оксана Кривенко

Перший оператор системи розподілу електроенергії, що отримав відповідну ліцензію в рамках реформи ринку електроенергії, стало АТ «Миколаївобленерго». Про це повідомила голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП) Оксана Кривенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Перший оператор системи розподілу нового ринку електричної енергії («Миколаївобленерго») - отримав свою ліцензію шляхом подачі скороченого пакету документів. Таку опцію запустили для ефективної імплементації законодавства. Чекаємо наступні заявки», - написала вона, додавши також, що в цілому НКРЕКП має видати ліцензії 40 розподільним компаніям.

Водночас, відповідно до закону «Про ринок електроенергії» комісія анулювала ліцензію АТ «Миколаївобленерго» з постачання електроенергії локальними електричними мережами, а також ліцензію на поставку е / е.

У свою чергу в «Миколаївобленерго» уточнили, що на базі обленерго буде створено ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія», що здійснюватиме функції постачальника.

«Між постачальником, створеним на базі обленерго, і новими компаніями-постачальниками, що гарантовано почнуть з'являтися - різниці не буде. Всі вони будуть пропонувати товар - електроенергію. А споживачі будуть робити вибір, у кого купувати», - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, в квітні 2017 року Верховна рада прийняла закон «Про ринок електроенергії». Серед іншого передбачається до 11 грудня 2018 року відокремити розподіл електроенергії від її постачання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: