Асоція «Укрцукор» б'є на сполох: в магазинах може з'явитись не придатний для вживання цукор

Асоція «Укрцукор» б'є на сполох: в магазинах може з'явитись не придатний для вживання цукор

Згідно з оперативною інформацією НАЦУ «Укрцукор», ДСБУ «Аграрний фонд» має намір до кінця вересня реалізувати на внутрішньому ринку цукор зі своїх запасів, термін придатності якого вже вийшов, повідомляє сайт «Укрцукру».

Значна частина цукру, що знаходиться в ДСБУ «Аграрний фонд» було виготовлено в 2011 році і згідно ДСТУ 4623:2006 «Цукор білий Технічні умови» термін його придатності до споживання вийшов.

За словами голови правління НАЦУ «Укрцукор» Андрія Дикуна, даний продукт може бути реалізований тільки задля подальшої переробки: «Всі терміни споживання даного цукру давно вийшли і він є непридатним для харчування. Цей продукт має бути відклерований на цукровому заводі, і лише тоді потрапляти у продаж», - коментує Дикун.

Нагадаємо, що 8 лютого, на засіданні Кабінету міністрів було прийнято рішення надати дозвіл «Аграрному фонду» реалізувати цукор із державного інтервенційного фонду. Відповідно до цієї постанови ДСБУ «Аграрний фонд» отримав дозвіл здійснити в установленому порядку продаж цукру з державного інтервенційного фонду за цінами не нижчими ціни його закупівлі з урахуванням витрат на зберігання та переміщення. Термін зберігання цукру закінчився 15 квітня 2017 року.

За повідомленням «Аграрної біржі», ДСБУ «Аграрний фонд» розпочав продаж цукру-піску через організований торговий майданчик «Аграрної біржі» 31 липня 2017 року.

Згідно ДСТУ 4245:2003 «Цукор Умови тривалого зберігання» термін зберігання упакованого цукру в неопалювальних складах – від 1,5 до 4 років, залежно від кліматичних умов та виду тари. Цукор-пісок чи рафінований цукор-пісок, упакований в поліпропіленові мішки, виготовлені з поліпропіленової тканини з поліетиленовими чи поліпропіленовими мішкам-укладками, в неопалювальних складах зберігають до двох років, за умови суворого дотримання температурно-вологісного режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: